K. Χατζηδάκης: Πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις

K. Χατζηδάκης: Πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις

H αύξηση αυτή, μπορεί να είναι μεγαλύτερη του 6%

Σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί της Κυριακής (11/9) ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, τονίζοντας μάλιστα ότι η αύξηση αυτή, μπορεί να είναι μεγαλύτερη του 6%

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κύριος Χατζηδάκης στο ΣΚΑΪ, στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά, τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον συνταξιούχο εκτός από την αύξηση στη σύνταξη να πάρει και κάποιο άλλο επίδομα, πχ της θέρμανσης ή το επίδομα των 250 ευρώ, αν το δικαιούται.

Τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα εξειδικευτούν σταδιακά από τους αρμόδιους υπουργούς και επεσήμανε ότι τα μέτρα που αφορούν στο δικό του υπουργείο είναι μια επανάληψη της βοήθειας που δόθηκε και πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Για τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην απονομή συντάξεων είπε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε 35.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις ενώ πέρυσι τέτοια εποχή, οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν 130.000. Πρόσθεσε, ότι το βάρος θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις…

Για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών ο κύριος Χατζηδάκης είπε ότι θα περάσει το ταχύτερο δυνατόν νομοθετική διάταξη, για να τεθούν σε ισχύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ