Πληρωμές Fuel Pass 2 και Power Pass

Πληρωμές Fuel Pass 2 και Power Pass

Λεπτομέρειες για τις πληρωμές των επιδοτήσεων που αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός:

-Έχουν καταβληθεί ήδη 250 εκατ. ευρώ για το Power Pass (επιδότηση ηλεκτρικού), από τα συνολικά 300 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε «υπήρχαν κάποιες λίγες εκκρεμότητες για ελέγχους που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορούν το προηγούμενο εξάμηνο και προσθέσαμε και τον Ιούνιο για να καλύψουμε δικαιούχους των οποίων τα εκκαθαριστικά βγήκαν τον Ιούνιο. Η όλη διαδικασία εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του μήνα και οι πληρωμές των υπόλοιπων 50 εκατ. ευρώ θα γίνουν αμέσως μετά, αρχές Σεπτέμβρη».

-Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία, στο πλαίσιο του Fuel Pass- 2 (επιδότηση καυσίμων) και σε 2,2 εκατ. πολίτες μέχρι σήμερα έχουν πιστωθεί τα ποσά στους λογαριασμούς τους. Όπως είπε, εκκρεμούν οι αιτήσεις που θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο και θα πληρωθούν εντός του μηνός.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το 73% των πολιτών επέλεξε την πίστωση του ποσού στην τράπεζα, άρα προτίμησαν να πάρουν λιγότερα χρήματα αλλά να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και σε άλλες πηγές.

Αναφερόμενος στην προοπτική λήψης νέων μέτρων, επανέλαβε ότι μετά τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ενώ πολύ καλά είναι τα στοιχεία των εσόδων του Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ