Συνάντηση Κ. Σκρέκα, με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων

 Συνάντηση Κ. Σκρέκα, με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων

Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το ΥΠΕΝ

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είχε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου, συνάντηση 2,5 ωρών με εκπροσώπους 14 περιβαλλοντικών οργανώσεων με πανελλαδική δράση. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, με τίτλο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας».
Ο κ. Σκρέκας εξήγησε τους κεντρικούς στόχους του νομοσχεδίου και παρουσίασε συνοπτικά τις βασικές διατάξεις του. Όπως επισήμανε, «σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι να πραγματοποιηθεί ένας ανοιχτός διάλογος και να διατυπωθούν από όλες τις πλευρές πιθανές απορίες και προβληματισμοί επί του νομοσχεδίου». Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση με όλους τους εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπου κάθε πλευρά εξέφρασε τις θέσεις και τις προτάσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληρωμές Fuel Pass 2 και Power Pass

Λεπτομέρειες για τις πληρωμές των επιδοτήσεων που αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, έδωσε…

32,8% ο εισαγώμενος πληθωρισμός

Έρχονται νέες  πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές των εισαγόμενων βιομηχανικών προϊόντων, καθώς σημείωσαν περαιτέρω αύξηση τον…