Β. Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Τα «Ποσειδώνια» στηρίζουν την ελληνική ναυτιλία

Β. Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Τα «Ποσειδώνια» στηρίζουν την ελληνική ναυτιλία

Τη σημαντική συνδρομή των Ποσειδωνίων στην ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων υποστήριξης της ναυτιλίας επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Βασίλης Κορκίδης, με επιστολή του στον διευθύνοντα σύμβουλο Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., Θεόδωρο Βώκο.

Στην επιστολή του ο κ. Βασίλης Κορκίδης μεταφέρει τη διαχρονική άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΠ ότι τα «Ποσειδώνια» είναι «σταθμός» στα ναυτιλιακά δρώμενα, σε παγκόσμια κλίμακα και ότι αποτελούν μια ανοικτή πλατφόρμα γνώσης, αλληλεπίδρασης, αλλά και δικτύωσης για τον επιχειρηματικό κόσμο, σε ξηρά και θάλασσα, ο οποίος δραστηριοποιείται σε όλους εκείνους τους τομείς εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας που εμπεριέχει η παγκόσμια ναυτιλία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον των θαλάσσιων μεταφορών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη. Γι’ αυτό τον λόγο, η υιοθέτηση μιας παγκόσμιας προσέγγισης για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα αποτελεί το πλέον επίκαιρο ζήτημα στα Ποσειδώνια 2022. Οφείλουμε, όμως, να επισημάνουμε ότι η ναυτιλία ευθύνεται μόλις για το 1,7% της συνολικής εκπομπής ρύπων παγκοσμίως» αναφέρεται στην επιστολή. Παρά ταύτα, όπως επισημαίνεται, «σε όρους περιβαλλοντικής απόδοσης, η ναυτιλία των Ελλήνων ηγείται μακράν της προσπάθειας, έχοντας υιοθετήσει τις πιο καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες τεχνολογίες, που υποδηλώνουν τον αποδιδόμενο δέοντα σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον και όχι μόνο. Και στα φετινά Ποσειδώνια, ο «κόσμος της ναυτιλίας» αναμένει με ενδιαφέρον τις καινοτόμες τεχνολογίες που προάγουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τις νέες προτάσεις για το «αύριο» της παγκόσμιας ναυτιλίας».

Σε αυτόν τον «καμβά», ο Πειραιάς, για τη ναυτιλία των Ελλήνων, δεν είναι ένα απλό ναυτιλιακό κέντρο, είναι «η καρδιά και το μυαλό» της ισχυρότερης ναυτιλίας της Ευρώπης και του κόσμου τονίζεται στην επιστολή.

Ο κ. Κορκίδης αναφέρει ακόμη ότι «έπειτα από την τετραετή παύση, η οποία μεσολάβησε λόγω πανδημίας από την τελευταία φορά που τα Ποσειδώνια πραγματοποιήθηκαν στην παραδοσιακή, φυσική τους μορφή, τα φετινά Ποσειδώνια είναι μια 'γιορτή' επιστροφής στην κανονικότητα». Η τέλεσή τους είναι μια «ευκαιρία», να γίνει η απαρχή μιας νέας κοινής προσπάθειας για την εδραίωση του Πειραιά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία «Shipping», «Ports & Logistics», «Maritime Finance & Law», ως κέντρο πλοιοκτησίας, αλλά και ως ναυπηγικό κέντρο που προωθεί την «καινοτομία» σε όλο το εύρος του ναυτιλιακού «επιχειρείν», τονίζει.

«Στα Ποσειδώνια, αναδεικνύεται το αισιόδοξο, δημιουργικό και εξωστρεφές πνεύμα της χώρας μας. Παράλληλα, αναδεικνύεται το μεγάλο λιμάνι, ως ένα σύγχρονο επιχειρηματικό, τουριστικό, ναυτιλιακό και εμπορικό κέντρο διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας» σημειώνει ο κ. Κορκίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ