Πέτσας: Χρηματοδότηση αθλητικών υποδομών 367 εκατ. από το Υπουργείο Εσωτερικών»

 Πέτσας: Χρηματοδότηση αθλητικών υποδομών 367 εκατ. από το Υπουργείο Εσωτερικών»

«Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχουμε ήδη εντάξει 202 εκατ. ευρώ από έργα σε όλη τη χώρα, τα οποία αφορούν κατασκευή καινούργιων αθλητικών κέντρων και παράλληλα έχουμε χρηματοδοτήσει με δύο επιμέρους δράσεις την ανακατασκευή ή την συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα» δήλωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

«Σήμερα, υλοποιούμε σε όλη τη χώρα έργα αθλητικών υποδομών, με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών, που φθάνει τα 367 εκατ. ευρώ». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Πάτρα, με θέμα «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό», η οποία διοργανώνεται από το υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Όπως πρόσθεσε, «είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό που η αυτοδιοίκηση ποτέ στο παρελθόν δεν είχε στη διάθεσή της», ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, «για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να μπορούμε να αξιολογήσουμε τις προτάσεις που κάνει η αυτοδιοίκηση και γρήγορα να τις ενσωματώνουμε σε χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας».

Μιλώντας ο Στέλιος Πέτσας για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, είπε ότι «στο υπουργείο Εσωτερικών έχουμε τρία τέτοιου είδους εργαλεία, δηλαδή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» και το πρόγραμμα «Δημοσίων Επενδύσεων», προσθέτοντας σχετικά με τις εντάξεις έργων:
«Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχουμε ήδη εντάξει 202 εκατ. ευρώ από έργα σε όλη τη χώρα, τα οποία αφορούν κατασκευή καινούργιων αθλητικών κέντρων και παράλληλα έχουμε χρηματοδοτήσει με δύο επιμέρους δράσεις την ανακατασκευή ή την συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα».
«Μεταξύ αυτών», συνέχισε, «περίπου 75 εκατ. ευρώ, έχουν να κάνουν με την κατασκευή χώρων που βελτιώνουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στους αθλητικούς χώρους», τονίζοντας ότι «η κατασκευή αυτών των χώρων δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, αν δεν είχαν σπεύσει οι αυτοδιοικητικοί να υποβάλουν τέτοιου είδους σχέδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ