Τι λέει η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης για τις αυξήσεις στα καύσιμα

 Τι λέει η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης για τις αυξήσεις στα καύσιμα

Η μέση λιανική τιμή του νομού Θεσσαλονίκης στις 8/3/2022 ήταν 1,756 ευρώ το λίτρο ενώ η τιμή των διυλιστηρίων 1,793 ευρώ ανά λίτρο.

 

Η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης ενημερώνει με ανακοίνωσή της τους καταναλωτές ότι, "οι αυξήσεις στις τιμές διυλιστηρίων είναι καθημερινά πρωτόγνωρα πολύ μεγάλες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι, από την αρχή του μήνα τα διυλιστήρια αύξησαν την τιμή του πετρελαίου κίνησης κατά 40 λεπτά δηλαδή 400 ευρώ το κόστος των 1000 λίτρων.
Τα πρατήρια καυσίμων και ενέργειας καταναλώνοντας τα αποθέματά τους, έχουν σημαντική χρονοκαθυστέρηση στην αύξηση όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα. Απόδειξη της καθυστέρησης αυτής είναι ότι , για πρώτη φορά η μέση τιμή της λιανικής του πετρελαίου κίνησης , δηλαδή αυτή που πουλάνε τα πρατήρια είναι μικρότερη από την τιμή που πουλάνε τα διυλιστήρια. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις τιμές που ανακοινώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η μέση λιανική τιμή του νομού Θεσσαλονίκης στις 8/3/2022 ήταν 1,756 ευρώ το λίτρο ενώ η τιμή των διυλιστηρίων 1,793 ευρώ ανά λίτρο.
Καλούμε τους καταναλωτές να μην παρασύρονται από τους κατά επάγγελμα παραπληροφοριοδότες και να εμπιστεύονται τους οικογενειάρχες πρατηριούχους που φροντίζουν να διατηρούν τις ισορροπίες στην αγορά καυσίμων.
Υπενθυμίζουμε ότι, τα νομίμως λειτουργούντα πρατήρια προμηθεύονται τα καύσιμα τους μέσω των εταιριών χονδρικής εμπορίας από τα Ελληνικά διυλιστήρια και το θεωρούμε υποκριτικό να μην λαμβάνονται υπόψην οι αυξήσεις στην πηγή που είναι τα διυλιστήρια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ