Σκρέκας: Όσο διαρκεί η κρίση θα στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σκρέκας: Όσο διαρκεί η κρίση θα στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η κυβέρνηση θα βοηθήσει τα νοικοκυριά να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, μέσω της αντικατάστασης των παλαιών ενεργοβόρων συσκευών.

Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει εναλλακτικά σενάρια για την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η διεθνής ενεργειακή κρίση, διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Δημήτρη Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου.

Όπως είπε, δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για το πόσο θα μείνουν αυξημένες οι τιμές στην ενέργεια.

Για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πέσει 20 θέσεις χαμηλότερα και η τιμή της κιλοβατώρας έχει αποκλιμακωθεί.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι στην Ελλάδα η κιλοβατώρα κοστίζει 18,5 λεπτά ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 26 λεπτά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις τιμές των καύσιμων, επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι παραγωγός χώρα ούτε φυσικού αερίου, ούτε πετρελαίου. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, στο μετρό του δυνατού, στηρίζει οικογένειες και επιχειρήσεις.


Σχολιάζοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, εξήγησε ότι η στήριξη τον Ιανουάριο ήταν μικρότερη, γιατί είχαν μειωθεί οι τιμές του φυσικού αερίου.

Συμφώνα με τον κ. Σκρέκα, η κυβέρνηση θα βοηθήσει τα νοικοκυριά να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, μέσω της αντικατάστασης των παλαιών ενεργοβόρων συσκευών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ