Ο Έλον Μασκ τουίταρε (ξανά) και εκτόξευσε το bitcoin στα 40.000 δολάρια

Ο Έλον Μασκ τουίταρε (ξανά) και εκτόξευσε το bitcoin στα 40.000 δολάρια

Αυτή τη φορά η ανάρτηση του CEO της TESLA αύξησε την τιμή του bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων

Στα 40.000 δολάρια πλησίασε η τιμή του bitcoin, ύστερα από μια ακόμα ανάρτηση στο twitter του CEO της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος σημείωσε ότι πραγματοποίησε συζητήσεις με τις εταιρείες εξόρυξης bitcoin σχετικά με τη βιωσιμότητα του κρυπτονομίσματος.

Η τιμή του Bitcoin την Τρίτη (25/05) διαπραγματεύτηκε στα 37.961,32 δολάρια και αυξήθηκε πάνω από 4% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk.

Bitcoin: Βούλιαξε σε ιστορικό χαμηλό τρεισήμισι μηνών

Σχεδόν όλα τα άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονται επίσης υψηλότερα.

Η τιμή του Ethereum έχει αυξηθεί περισσότερο από 13% στα 2.550,62 δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ το Dogecoin έχει δει την τιμή του να αυξάνεται περισσότερο από 7% στα 34 σεντς σε κέρμα.

Το Bitcoin, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο, σημείωσε άνοδο λίγα λεπτά μετά το tweet του Mασκ: «Μίλησε με τους ανθρακωρύχους Bitcoin της Βόρειας Αμερικής και δεσμεύτηκαν να δημοσιεύσουν την τρέχουσα και προγραμματισμένη ανανεώσιμη χρήση και να ζητήσουν από τους ανθρακωρύχους WW να το πράξουν»

Ο Μασκ έχει υπάρξει μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, πυροδοτώντας ράλι στις τιμές τους, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο. Τα tweets και τα σχόλιά του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα συχνά οδηγούν τις τιμές στα ύψη ή σε κατρακύλα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η Tesla αποκάλυψε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ότι θα το δεχόταν ως μέθοδο πληρωμής. Αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 101 εκατ. δολαρίων από τις πωλήσεις bitcoin κατά τη διάρκεια τριμήνου, συμβάλλοντας στην αύξηση των καθαρών κερδών της σε ρεκόρ το α’ τρίμηνο.

Ωστόσο, η σχέση του Μασκ με το bitcoin φαίνεται να άλλαξε νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν έγραψε στο Twitter στις 12 Μαΐου ότι η εταιρεία “ανέστειλε τις αγορές οχημάτων” με τη χρήση του bitcoin, λόγω ανησυχίας για την “ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων” για την εξόρυξη bitcoin.

Η Tesla γυρίζει την πλάτη στο Bitcoin - Βυθίζεται το κρυπτονόμισμα

Το ράλι του bitcoin αυτή την εβδομάδα έρχεται μετά από βαριές απώλειες στην αγορά κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα, με το bitcoin να πέφτει κάτω από τα 32.000 δολάρια την Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα βουτιά για το Bitcoin

Το Bitcoin βρέθηκε τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 22 Ιουνίου και υποχώρησε…