Πήραν τα πάνω τους οι τιμές των ακινήτων

Πήραν τα πάνω τους οι τιμές των ακινήτων

Ποιες περιοχές της Αττικής εμφανίζουν μεγάλη αύξηση στις τιμές πώλησης – Πέφτει η ζήτηση στο κέντρο

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που διατηρεί η πλατφόρμα ενοικίασης και πώλησης ακινήτων Spitogatos για την εξέλιξη των τιμών κατοικιών στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020 οι τιμές πώλησης παρουσιάζουν αύξηση 3,50% πανελλαδικά, ενώ σχετικά σταθερές μένουν οι τιμές για ενοικίαση όπου καταγράφεται αύξηση 0,50%.

Μεγάλος χαμένος είναι η περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου στα ενοίκια καταγράφεται σε ετήσια βάση πτώση 6,10%, ενώ για τις προς πώληση κατοικίες η πτώση περιορίζεται στο 1,10%.

Αντίθετα, τα προάστια του Πειραιά και τα δυτικά προάστια παρουσιάζουν αύξηση τιμών κατά 9,7% και 7,9% για τις προς πώληση κατοικίες. Στα βόρεια προάστια σημειώνεται αύξηση 65,7% , ενώ στη Θεσσαλονίκη ο δείκτης που καταρτίζει η Spitogatos δείχνει αύξηση 3,7%.

Στις ενοικιάσεις, εκτός από το κέντρο, πτώση 5,60% σημειώνουν οι τιμές στα νότια προάστια, ενώ στη Θεσσαλονίκη η πτώση είναι 1,8%.

Στην περιφέρεια διαπιστώνονται μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς στον Έβρο και τη Δράμα οι τιμές για πώληση κατοικίας αυξήθηκαν κατά 13,5%, ενώ στις Σποράδες και τα Τρίκαλα υποχώρησαν κατά 10,20 και 8,8% αντίστοιχα.

Αντίστοιχα για ενοικίαση κατοικίας, οι τιμές στην Αρκαδία και την Αχαϊα αυξήθηκαν σε ποσοστό άνω του 17%, ενώ υποχώρησαν κατά 15,6& στην Ηλεία και κατά 13% στις περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ