Έρχεται νέο πρόγραμμα για χορήγηση "ζεστού χρήματος" σε εστίαση και τουρισμό

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η παρουσίαση του νέου «στοχευμένου» μέτρου στήριξης – Ανεβαίνει κι άλλο ο προϋπολογισμός των μέτρων

Έρχεται νέο πρόγραμμα για χορήγηση "ζεστού χρήματος" σε εστίαση και τουρισμό

«Αδύνατη» κρίνεται η εκκίνηση της διαδικασίας «ανοίγματος» της αγοράς από την επόμενη εβδομάδα 29 Μαρτίου, όπως προκύπτει πλέον και από τις επίσημες σημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Αντί λοιπόν να έχουμε την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας του λιανεμπόριου θα έχουμε την ανακοίνωση ενός ακόμη πακέτου μέτρων στήριξης. Μεταξύ των παρεμβάσεων που θα εξειδικευτούν, θα περιλαμβάνεται η καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους σε αναστολή από το δημόσιο αλλά και ένα καινούργιο στοχευμένο πρόγραμμα για επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού. Τα μέτρα αυτά, θα κινητοποιήσουν πόρους του ΕΣΠΑ και θα αφορούν σε τόνωση της ρευστότητας, πρόσθετης αυτής που δικαιούνται οι επιχειρήσεις των συγκεκριμένων κλάδων μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των μέτρων στήριξης για το 2021, ανεβαίνει ακόμη περισσότερο στα 13 δις. ευρώ. Την αύξηση την προανήγγειλε από χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών.

Η περαιτέρω αύξηση του κονδυλίου για τα μέτρα στήριξης, κρίνεται επιβεβλημένη μετά την διαπίστωση ότι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τις 29 Μαρτίου αλλά και οποιοδήποτε άλλο βήμα ανοίγματος της αγοράς, κρίνονται αδύνατα στην παρούσα φάση λόγω των συνθηκών σε υγειονομικό επίπεδο. Ουσιαστικά, εκτός από τα μέτρα που προαναφέρθηκαν το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει:

  1. Την παράταση του μέτρου «κουρέματος» των ενοικίων τουλάχιστον και για τον Απρίλιο κάτι που αποτελεί κομβικό αίτημα κυρίως του λιανεμπορίου.
  2. Την παράταση των προγραμμάτων αναστολής των συμβάσεων εργασίας αλλά και του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» καθώς και τα δύο έχουν κριθεί ως επιτυχημένα στην μάχη για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
  3. Την νέα αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων (κυρίως των δόσεων ρυθμίσεων) και για τον μήνα Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Φρενάρει το σχέδιο για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ