Φρενάρει το σχέδιο για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου

Φρενάρει το σχέδιο για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου

Εκτός πραγματικότητας οι σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς, υπό αυτές τις συνθήκες της πανδημίας σύμφωνα με επιδημιολόγους - Αδύνατο χαρακτήρισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου ο Στέλιος Πέτσας

Στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων στο τέλος της εβδομάδας για τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού οι αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα ή χαλάρωσή τους με το βάρος να πέφτει στην εικόνα στα νοσοκομεία και μετά την επιστράτευση των 206 ιδιωτών.

Ωστόσο, τέλος στα σχέδια για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο οποίος θεώρησε αδύνατο το ενδεχόμενο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως είπε νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


«Πρωτεύοντα ρόλο για την κυβέρνηση έχει η δημόσια υγεία και στην παρούσα φάση το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αδύνατο να συμβεί.», τόνισε.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε, επίσης, πως εφόσον χρειαστεί θα γίνουν κι άλλες επιτάξεις κλινικών και υπηρεσιών, ωστόσο διευκρίνισε πως είναι μια διαδικασία που κοστίζει.


Παράλληλα, εκτίμησε ότι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Τέλος ο κ. Πέτσας έκλεισε με την ευχή αυτό να είναι το τελευταίο lockdown που ζούμε.

Εκτός πραγματικότητας οι σκέψεις για άνοιγμα αγοράς

Στο ίδιο πλαίσιο και η τοποθέτηση του καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων και αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιου Σκουτέλη μιλώντας στον Ant1

Εκτός πραγματικότητας οι σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς, υπό αυτές τις συνθήκες της πανδημίας, είπε ο καθηγητής ενώ την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη εβδομάδα εξέφρασε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι το άνοιγμα είναι δυνατό μόνο αν γίνει με τέτοιο τρόπο που δεν θα αυξήσει την κινητικότητα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς το άνοιγμά τους αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά αυτή είναι μια απόφαση πολιτική.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση και ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Σταμπουλίδης: Αποθαρρυντική η εικόνα για άνοιγμα της αγοράς

Στο άνοιγμα των κομμωτηρίων αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Μιλώντας στον είπε ότι μελλοντικά οι αγορές από το λιανεμπόριο θα γίνονται με την αποστολή SMS στο 13032, απέφυγε ωστόσο να πει αν αυτό θα χρησιμοποιηθεί από τις 29 Μαρτίου, τονίζοντας ότι η εικόνα από τα νοσοκομεία της Αττικής είναι μάλλον αποθαρρυντική. Σε κάθε περίπτωση, είπε, τα δεδομένα που θα υπάρχουν προς το τέλος της εβδομάδας είναι εκείνα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τις τελικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ