Πιθανή παράταση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 - Ίσως και νέα ρύθμιση 100-120 δόσεων

Πιθανή παράταση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 - Ίσως και νέα ρύθμιση 100-120 δόσεων

Το ενδεχόμενο να παραταθεί η προθεσμία για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, η οποία λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ, στην πλατφόρμα του myBusinessSupport έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής αίτηση 380.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Θεωρείται βέβαιο ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του 1,2 δισ. ευρώ για τον 4ο γύρο του προγράμματος έχει υπερκαλυφθεί και πως η δαπάνη θα αναθεωρηθεί στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του στο Mega ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, πέρα από το ενδεχόμενο της μικρής παράτασης, πως συνολικά στην οικονομία έχουν διοχετευθεί 9 δισ. ευρώ.

«Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχίσει και το 2021, θα βοηθήσουμε παρα πολύ τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και το συνολικό ύψος των μέτρων που προβλέπεται για να βοηθήσουμε την κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2021 ανέρχονται στα 7,5 δισ. ευρώ» ανέφερε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την πληρωμή τους σε 100 ή 120 δόσεις. Παράλληλα, ο υπουργός υπεραμύνθηκε των ενεργειών της κυβέρνησης λέγοντας πως «αν ακολουθούσαμε αυτά που μας λέει η αντιπολίτευση, σήμερα δεν θα υπήρχαν πόροι για να δώσουμε στην οικονομία» για να προσθέσει ότι «καθε φορά που η κυβέρνηση δίνει περισσότερους πόρους στην πραγματική οικονομία, έρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση και ουσιαστικά πλειοδοτεί διπλασιάζοντας τα χρηματικά ποσά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ