Πέτσας: Προτεραιότητα στο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου – Σε βάθος χρόνου η εστίαση

Πέτσας: Προτεραιότητα στο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου – Σε βάθος χρόνου η εστίαση

«Χθες ήταν η πρώτη μέρα που φάνηκε μια επιπέδωση της καμπύλης κι ελπίζουμε να συνεχιστεί και σήμερα και αύριο, κι αν αυτό συμβεί περιμένουμε μια γρήγορη πτώση των κρουσμάτων, γιατί στην αρχή του lockdown είχαμε το βάρος του επιδημιολογικού φορτίου των περασμένων εβδομάδων»,  δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο Στ. Πέτσας τόνισε πως στόχος είναι η επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων με τη λήξη της καραντίνας και, ταυτόχρονα, να ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ωστόσο, εκτίμησε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο στην ίδια φάση να συμπεριληφθεί και η επαναλειτουργία των καταστημάτων της εστίασης. Όπως είπε, αιτία αποτελεί ο συγχρωτισμός που παρατηρείται στους συγκεκριμένους χώρους.

«Τα σχολεία έχουν ένα χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και θα είναι στο πρώτο κύμα των δραστηριοτήτων που θα ανοίξουν, καθώς και το λιανεμπόριο που δεν έχει δείξει να σχετίζεται πολύ με αυξημένη υπερμετάδοση, ενώ η εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι προς το τέλος. Αν αυτό είναι σταδιακό και πόσο θα μεσολαβεί από τη μια φάση στην άλλη, θα το δούμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα», ανέφερε. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως για τα εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες στόχος είναι να επαναλειτουργήσουν με ωράριο τα Χριστούγεννα αλλά χωρίς όρθιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ