Έρχεται νέος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής

Έρχεται νέος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους για την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο Χρ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στη νέα φάση του μέτρου, μέσω του οποίου θα διανεμηθεί ποσό ύψους ενός δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός, στον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που κατά τη θερινή περίοδο κατέγραψαν πτώση εσόδων. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται πρωτίστως οι επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης, ωστόσο το μέτρο δεν θα περιοριστεί μόνο στους συγκεκριμένους ΚΑΔ.

Στην επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ θα μπορούν επίσης να ενταχθούν ατομικές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή και δεν απασχολούν προσωπικό, καθώς και επιχειρήσεις που είχαν αποκλειστεί από τις προηγούμενες ενισχύσεις, όπως για παράδειγμα φαρμακεία που λειτουργούν σε νησιά.

Αναφερόμενος στο γενικότερο κλίμα, ο υπουργός σημείωσε πως την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα στοιχεία του ΑΕΠ για το 2ο τρίμηνο του έτους, ενώ σημείωσε πως τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 35 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ