Όλες οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για τη μαζική εστίαση

Όλες οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για τη μαζική εστίαση

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020, εκδίδει τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19.

Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων.

Ο οδηγός περιλαμβάνει όλα τα στάδια λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης από την παραλαβή και αποθήκευση των πρώτων υλών, ως την προετοιμασία των γευμάτων, την προσέλευση εργαζομένων και πελατών και τη λειτουργία των χώρων διαλειμμάτων

Μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ:

Οδηγός του ΕΦΕΤ για τη μαζική εστίαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ