Αρχές Ιουνίου οι αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις

Αφορούν περίπου 250.000 συνταξιούχους

Αρχές Ιουνίου  οι αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις

Αύξηση που μεσοσταθμικά διαμορφώνεται στα 99,57 ευρώ μηνιαίως θα εφαρμοστεί από τις 2 Ιουνίου στις επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Τα αναδρομικά των αυξήσεων, τα οποία προέκυψαν από την 1η Οκτωβρίου 2019 μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου, θα καταβληθούν εφάπαξ και μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 το αργότερο, αναφέρει το υπουργείο.

Η αύξηση αφορά 250.000 συνταξιούχους, το εισόδημα των οποίων περικοπεί σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για συνταξιούχους που το συνολικό άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης διαμορφώνεται άνω των 1.300 ευρώ.

«Με συνέπεια και σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις, η κυβέρνησή μας υλοποιεί την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020 και τις ευεργετικές αλλαγές που φέρνει στους συνταξιούχους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, διορθώνουμε την αντισυνταγματική περικοπή -σύμφωνα και με το Συμβούλιο της Επικρατείας- των επικουρικών συντάξεων, που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ και, από τις 2 Ιουνίου, επαναφέρουμε το ύψος των συντάξεων στα προ ΣΥΡΙΖΑ επίπεδα σε περίπου 250.000 συνταξιούχους. Το εγχείρημα της πληρωμής τους εν μέσω πανδημίας ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο, γι' αυτό, αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση και το προσωπικό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), που το έφεραν εις πέρας», σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.