Αυτοκινητιστές ταξί: Μας κάνετε πλάκα!

Αυτοκινητιστές ταξί: Μας κάνετε πλάκα!

Οξεία είναι η αντίδραση των αυτοκινητιστών ταξί στην πρόβλεψη για τη μεταφορά μόνο ενός επιβάτη ανά διαδρομή.

«Κακόγουστο αστείο η μεταφορά ενός μόνο επιβάτη με ταξί... Κάποιος μας κάνει πλάκα», αναφέρει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την άρση των μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

«Με ποιο σκεπτικό ο όποιος "φωστήρας" της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών ότι το ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη; Αυτός ο "φωστήρας " γνωρίζει ότι αν αύριο θέλει να μεταβεί κάπου με την σύζυγό του θα πρέπει να πάρει δύο ταξί; Γνωρίζει ότι αν έρθει μια οικογένεια από το εξωτερικό θα πρέπει να την χρεώσει δύο ή τρεις φορές περισσότερο για την μετακίνηση της; Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στην δουλειά τους; Αν γνωρίζει και έκανε αυτή την εισήγηση τότε πυροβολεί εν ψυχρώ το ταξί».

Ο ΣΑΤΑ ζητά από την κυβέρνηση να άρει τον περιορισμό στον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών και να θεσπιστεί η χρήση -προαιρετικά- διαχωριστικού.

Προτείνει επίσης:

- Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο από τον οδηγό του ταξί όσο και από τους επιβάτες

- Εφοδιασμό του στόλου των ταξί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των κατά τόπους Περιφερειών

- Δωρεάν απολύμανση των ΕΔΧ ταξί σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Αρχές

- Συμμετοχή των ταξί στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς μέσω έντυπου υλικού από τον Ε.Ο.Δ.Υ.