CBI: Πολιτική αβεβαιότητα και άτακτο Brexit πλήττουν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη

CBI: Πολιτική αβεβαιότητα και άτακτο Brexit πλήττουν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Οι περισσότερες επιχειρήσεις θα αντιδράσουν θετικά στην προσπάθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καθυστερήσει η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ

Ανησυχία από τις βρετανικές επιχειρήσεις οι οποίες αντί να προχωρούν σε παραγωγικές επενδύσεις διαθέτουν δισ. λίρες προκειμένου να προετοιμαστούν για την προοπτική ενός Brexit χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI).

Σύμφωνα με τη CBI, ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις θα αντιδράσουν θετικά στην προσπάθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καθυστερήσει η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αντί να υπάρξει αποχώρηση χωρίς συμφωνία, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να ανησυχούν για τη συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα.

"Έως ότου συναφθεί μια συμφωνία, οι εταιρίες θα συνεχίσουν να διαθέτουν δισ. λίρες, αντί σε παραγωγικές επενδύσεις, στις προετοιμασίες για την περίπτωση μη συμφωνίας και οι διεθνείς επενδυτές θα συνεχίσουν να αναρωτιούνται εάν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σταθερή, ανοικτή χώρα για το επιχειρείν", δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του CBI Κάρολιν Φέρνμπερν.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ δήλωσε σήμερα ότι η νομοθεσία που έχει στόχο την καθυστέρηση του Brexit, και που αναμένεται τώρα να περάσει από το κοινοβούλιο, είναι ένα "νομοσχέδιο παράδοσης" και σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσει εθνικές εκλογές.

"Όταν λάβει τη Βασιλική Επικύρωση, θα είναι ένα νομοσχέδιο παράδοσης και γι’ αυτό τον λόγο ο πρωθυπουργός έχει πει ότι, ιδιαίτερα αφού τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο, χρειάζεται να προχωρήσουμε ως χώρα, χρειάζεται να φέρουμε εις πέρας το Brexit, και γι’ αυτό δυστυχώς νομίζω ότι είμαστε σε μια θέση που χρειάζονται γενικές εκλογές", ανέφερε ο Τζάβιντ σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Πρόσθεσε ότι η ημερομηνία της 15ης Οκτωβρίου που προτάθηκε από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για τη διενέργεια εκλογών πιθανόν θα αλλάξει καθώς χθες το κοινοβούλιο μπλόκαρε το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ