Επεκτείνεται το σύστημα εισροών - εκροών

Επεκτείνεται το σύστημα εισροών - εκροών

Επεκτείνεται η εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών καυσίμων και πέραν των βενζινάδικων, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ προτείνεται η θέσπιση αυστηρών προστίμων στους παραβάτες.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου η υποχρεωτική τοποθέτηση του συστήματος εισροών εκροών καυσίμων επεκτείνεται μεταξύ άλλων, στις εγκαταστάσεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας ιδιωτικής χρήσης για την εξυπηρέτηση των οχημάτων και μηχανημάτων έργου εργοταξίων, μεταλλείων, ορυχείων κλπ.

Επίσης, εγκαθίσταται επίσης εντός των σταθμών υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ) ή και εντός σταθμών φορτοεκφόρτωσης φορτηγών αυτοκινήτων αλλά και εντός κέντρων αποθήκευσης και διανομής. Για τον εφοδιασμό των ιδιοκτητών ή μισθωμένων φορτηγών αυτοκινήτων και για τις εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς των εταιρειών ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, των ΟΤΑ.

Με το νομοσχέδιο ορίζονται τσουχτερά πρόστιμα από 1.000 έως 500.000 ευρώ για τις παραβάσεις στο σύστημα εισροών – εκροών καυσίμων, όπως και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας εγκατάστασης ή ακόμη και οι ποινές κάθειρξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ