Νέο λίφτινγκ στον εξωδικαστικό μελετά η κυβέρνηση

Νέο λίφτινγκ στον εξωδικαστικό μελετά η κυβέρνηση


Σε πακέτο νέων αλλαγών για να... ρολάρει καλύτερα ο εξωδικαστικός μηχανισμός προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Έτσι, μελετά την ένταξη και οφειλών που δημιουργήθηκαν εντός του 2008 στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κατέθεσε σχετικές τροπολογίες με παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού και αύξηση στα 300.000 ευρώ του ορίου των οφειλών των επιχειρήσεων που μπορούν να ενταχθούν στην αυτοματοποιημένη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Στις αλλαγές συγκαταλέγεται η επέκταση της δυνατότητας περισσότερων οφειλετών να ρυθμίσουν διμερώς τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Με άλλες διατάξεις παρέχεται η δυνατότητα στον πιστωτή να εξαιρέσει τις μη επιχειρηματικές οφειλές από τον εξωδικαστικό. Η τροπολογία προβλέπει ότι μειώνονται τα όρια αυτά, προς όφελος του αιτούντος οφειλέτη, καθώς θα μπορεί να βάλει στη ρύθμιση και απαιτήσεις άνω των 500 χιλιάδων ευρώ.

Άλλωστε αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου ήταν η ένταξη και των οφειλών του 2018 στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων και αυτό διότι όπως αναφέρουν και οι ακόμα οι συνθήκες στην αγορά δεν έχουν αποκατασταθεί και πως η επέκτασή του θα είναι σωτήρια για την επιβίωση των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων.

Να σημειωθεί ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχετική ρύθμιση η οποία φέρεται να τυγχάνει και της αποδοχής των θεσμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ