Προειδοποιήσεις Κοστέλο για μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις, μισθούς

Προειδοποιήσεις Κοστέλο για μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις, μισθούς

Στόχος για την Ελλάδα πρέπει να είναι η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, ανέφερε ο Ντέκλαν Κοστέλο στη διάρκεια του επενδυτικού φόρουμ της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στην ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων κυρίως σχετικά με τις επενδύσεις, καθώς και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και της Δικαιοσύνης, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος με τον προϋπολογισμό του 2019 ο κ. Κοστέλο εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων με την προϋπόθεση πως θα ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις.

Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει πως η κυβέρνηση της χώρας πρέπει να κινηθεί με προσοχή στο θέμα των “κόκκινων” δανείων και της αύξησης στον κατώτατο μισθό για να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο πρώην αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τρα παραδέχθηκε πως το Ταμείο δεν παρουσίασε αναλυτικά στον ελληνικό λαό τι συνέβαινε στην οικονομία.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το ελληνικό πολιτικό σύστημα που υπόσχεται περικοπές και αυξήσεις δαπανών χωρίς η χώρα να έχει τους κατάλληλους πόρους. “Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να αντιδρά σε γεγονότα και δεν χαράσσει το μέλλον της” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση δεν θα επιβραδύνει τις μεταρρυθμίσεις διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ