Τσακαλώτος στην Λαγκάρντ: «Η μείωση των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο»

Σε βάθος 4ετίας η υλοποίηση των αντίμετρων του 2019, υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών

Τσακαλώτος στην Λαγκάρντ: «Η μείωση των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο»

Πραγματοποιήθηκε στο Μπαλί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου τόσο με την Κριστίν Λαγκάρντ όσο και με τον Πολ Τόμσεν. Ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε στην ελληνική θέση ότι το θέμα των συντάξεων είναι δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό. Για την ύπαρξη αλλά και την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου η κυρία Λαγκάρντ «έδειξε» προς την κατεύθυνση των Βρυξελλών όπου η Ελλάδα καταθέτει τη Δευτέρα τον προϋπολογισμό της.

 

Με αφορμή την πραγματοποίηση της συνάντησης τόσο με τον Πόλ Τόμσεν όσο και με την Κριστίν Λαγκάρντ, από το υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μπαλί ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Δ.Ν.Τ κ. Πολ Τόμσεν στις 9 π.μ. (τ.ώ.) και στη συνέχεια με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ στις 15.00 (τ.ώ.).

Και οι δύο άκουσαν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς με ενδιαφέρον, τόσο για το ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο όσο και για το ότι υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας. Επισήμαναν επίσης ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και τέλος, ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ