Moody’s: Ίσως θα χρειαστεί νέα ελάφρυνση το ελληνικό χρέος

Διαχειρίσιμο το χρέος για 10 χρόνια

Moody’s: Ίσως θα χρειαστεί νέα ελάφρυνση το ελληνικό χρέος

Το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας υποστηρίζεται από τη σημαντική ελάφρυνση του χρέους που δόθηκε από τους πιστωτές της χώρας τον Ιούνιο, αναφέρει σε ετήσια έκθεσή της η Moody’s.

Όπως επισημαίνει τσ μέτρα ελάφρυνσης του χρέους διασφαλίζουν ότι οι υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του χρέους της Ελλάδας θα είναι διαχειρίσιμες τα επόμενα 10 χρόνια, υποστηρίζοντας την επιστροφή της χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τις αγορές, μία δεκαετία μετά από την εξάρτησή της για χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα.


Στο πλαίσιο της ελάφρυνσης χρέους, η Ελλάδα θα παραμείνει υπό τη στενή εποπτεία των πιστωτών της ευρωζώνης, κάτι που η Moody’sθεωρεί πως είναι πιστωτικά θετικό, καθώς θα διασφαλίσει πως οι ελληνικές αρχές θα παραμείνουν στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

«Το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάκαμψη της Ελλάδας από τη βαθιά οικονομική, δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Αντανακλά τη σημαντική πρόοδο που έχουν επιτύχει οι ελληνικές αρχές στο να διορθώσουν τις αιτίες της κρίσης, αλλά και την ισχυρή και συνεχή στήριξη που λαμβάνει η Ελλάδα από τους πιστωτές της ευρωζώνης», αναφέρει στο report η Kathrin Muehlbronner, αντιπρόεδρος της Moody’s.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο της ελάφρυνσης του χρέους, η Ελλάδα θα παραμείνει υπό στενή εποπτεία από τους πιστωτές της ευρωζώνης, κίνηση που η Moody's θεωρεί «credit positive» καθώς έτσι θα διασφαλιστεί πως οι ελληνικές αρχές θα παραμείνουν σε μεταρρυθμιστική πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ