ΣτΕ: Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣτΕ: Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες
Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση - Επόμενη διάσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή

Πέντε ώρες κράτησε η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας γιατηναδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, και η οποία ολοκληρώθηκε στις 10:00μμ. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση διεξήχθησευψηλούς τόνους. Η επόμενη διάσκεψη, έχει ορισθεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου,για την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι και στη σημερινή αλλά και στη διάσκεψη της Παρασκευής συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου Νικολάου Σακελλαρίου, συμμετέχουν τρειςαντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και τρειςπάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου). Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV),MegaChannel, ΣΚΑΪ, Star Channel και ηΈνωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και ζητούν την ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών«επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Σημειώνεται ότι οιπροσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών έχουν συζητηθείενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την περασμένη εβδομάδα,διήρκεσε περίπου μία ώρα και ματαιώθηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ