Σόιμπλε: Δεν υπάρχει ανάγκη για κούρεμα του ελληνικού χρέους

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει ανάγκη για κούρεμα του ελληνικού χρέους
Σε εκδήλωση της Handelsblatt το βράδυ της Τρίτης, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο να γίνει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Η χώρα ήδη έχει απελευθερωθεί για δέκα χρόνια από το βάρος του χρέους. Αν υπάρξει θέμα βιωσιμότητας μεσοπρόθεσμα, θα δούμε το θέμα. Ομως τώρα δεν υπάρχει ανάγκη», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και επανέλαβε ότι ο μέσος όρος ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας είναι τα 31 χρόνια.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι σε δύο εβδομάδες θα υπάρξει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε: «Δεν θα υπάρξει κούρεμα χρέους τότε», διευκρινίζοντας ότι ο μέσος όρος των ωριμάνσεων των δανείων από το ταμείο διάσωσης του ευρώ είναι στα 31 έτη. Κατά μέσο όρο, δήλωσε, δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν τα δάνεια για δέκα χρόνια και η καταβολή των τόκων έχει αναβληθεί. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να πληρώσει μηδέν ευρώ, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και σημείωσε ότι «υπάρχουν όμως και καλές ειδήσεις από την Ελλάδα», αναφέροντας ότι οι αριθμοί στην αγορά εργασίας είναι καλύτεροι, η οικονομία αναπτύσσεται, το έλλειμμα είναι χαμηλότερο».

Πηγή: Ο Σόιμπλε δεν βλέπει κανέναν λόγο να γίνει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/266309/o-soimple-den-vlepei-kanenan-logo-na-ginei-koyrema-toy-ellinikoy-hreoys#ixzz48KLqEce2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ