Ντομπρόβσκις: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να αρθεί η αβεβαιότητα

Ντομπρόβσκις: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να αρθεί η αβεβαιότητα
Την σημασία της άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλ. Ντομπρόβσκις.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες, ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, θα αρθεί η αβεβαιότητα που υπάρχει, με ανοικτό το προσφυγικό.

«Η πρώτη αξιολόγηση είναι σε εξέλιξη και γίνεται πρόοδος σε μια σειρά τομείς: Πώς θα φτάσει στους δημοσιονομικούς στόχους, στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, στο ασφαλιστικό και στην αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης», δήλωσε.

«Οι ομάδες για το δημοσιονομικό είναι ήδη στην Αθήνα και ελπίζουμε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν για να συνεχιστεί η διαδικασία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς πιστεύει η Επιτροπή ότι θα καταφέρει η Αθήνα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, αν βρεθεί αντιμέτωπη με την ανάγκη φιλοξενίας χιλιάδων προσφύγων, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρκέστηκε να πει ότι «υπό το πρίσμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει και άλλες σημαντικές προκλήσεις, όπως η κρίση του προσφυγικού, είναι σημαντικό η χώρα να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο, ώστε να πετύχουμε ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα αφαιρέσει αυτή την αβεβαιότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ