Βαρουφάκης στην Bild: Το Βερολίνο έχει κρυφές προθέσεις

Βαρουφάκης στην Bild: Το Βερολίνο έχει κρυφές προθέσεις
Εξαιρετικά δύσκολο να εξοφληθούν τα ελληνικά χρέη απέναντι στη Γερμανία, δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης σε άρθρο του που φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης, η χώρα έχει απολέσει το ένα τρίτο των δημοσίων εσόδων και του ΑΕΠ της και οι τράπεζες δεν είναι καν σε θέση να παράσχουν δάνεια σε επικερδείς επιχειρήσεις.

Με αυτά δεδομένα αυτά «απομένει το ερώτημα αν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αθήνα με τις "ευλογίες" του Βερολίνου βοηθούν πραγματικά την Ελλάδα να εξοφλήσει τα χρέη της απέναντι στη Γερμανία».

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle ο Γιάνης Βαρουφάκης προβαίνει στην υπόθεση ότι η πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα κατά κύριο λόγο η αποπληρωμή των δανείων και θέτει το ερώτημα μήπως η γερμανική κυβέρνηση έχει «εντελώς διαφορετικές, κρυφές προθέσεις».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, δεν θα ήταν ανάρμοστο για τους Γερμανούς πολίτες «να αναλογιστούν μήπως υπάρχει εκεί όντως ένα άλλο, κρυφό σχέδιο.

Ένα σχέδιο που ελάχιστα έχει να κάνει με την ανάκαμψη της Ελλάδας – πολύ περισσότερο όμως με την επιθυμία να ελέγχονται οι μελλοντικές εξελίξεις στη Μαδρίτη, τη Ρώμη και το Παρίσι», καταλήγει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ