Σταθάκης: Η κυβέρνηση ακολουθεί ένα "οδικό χάρτη" για την επιστροφή στην ανάπτυξη

Σταθάκης: Η κυβέρνηση ακολουθεί ένα "οδικό χάρτη" για την επιστροφή στην ανάπτυξη
Στον "οδικό χάρτη" της κυβέρνησης ώστε να επιτευχθεί μια σταθερότητα στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο δημαρχείο Πλατανιά με το δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη και απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε:

«Η κυβέρνηση έχει ένα "οδικό χάρτη" , που έχει τρία σημεία για το 2015:

  • Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των 48 προαπαιτούμενων, αυτός ο κύκλος έκλεισε με επιτυχία,
  • Την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, έκλεισε και αυτό επιτυχώς και
  • Την πρώτη αξιολόγηση που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου και για την οποία εργαζόμαστε ώστε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να κλείσει και ο κύκλος αυτός.

Άρα η κυβέρνηση ακολουθεί μια συγκεκριμένη στρατηγική ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη προκειμένου τις αρχές του χρόνου να έχουμε ένα σταθερό και υγιές τραπεζικό σύστημα, να υπάρχει η προοπτική μεταστροφής της οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία , είναι πολύ θετικό ότι η ύφεση πηγαίνει με μηδέν τοις εκατό και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος που θα δώσει μια μακρόχρονη σταθερότητα στην ελληνική οικονομία».

Ο κ. Σταθάκης στη συνάντηση του με το δήμαρχο Πλατανιά ενημερώθηκε για μια σειρά από θεσμικά αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν το δήμο αλλά και την αυτοδιοίκησης γενικότερα.

Η ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ, ο σχεδιασμός για το νέο ΕΣΠΑ και ο ρόλος της αυτοδιοίκησης, καθώς και το θέμα της διαχείρισης των παραλιών βρέθηκαν κυρίως στο επίκεντρο της συνάντησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ