Μοσκοβισί: Ανευ σημασίας τα του "σχεδίου Β" του Γ. Βαρουφάκη

Μοσκοβισί: Ανευ σημασίας τα του "σχεδίου Β" του Γ. Βαρουφάκη
Στην δήλωση ότι «το σχέδιο Β' του Γ. Βαρουφάκη» είναι άνευ σημασίας προχώρησε σήμερα Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το Grexit έχει ξεπεραστεί και οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται «σε καλό κλίμα συνεργασίας».


Με την ευκαιρία πρωινής συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe1, που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ερωτηθείς εάν «έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με την Ελλάδα» και ποια η άποψή του για το «παιχνίδι πόκερ» του πρώην υπουργού Οικονομικών περί «πλάνου Β», ο κ. Μοσκοβισί απάντησε :

«Όλα αυτά (περί πλάνου Β) δεν έχουν σημασία, αφορούν την εσωτερική πολιτική. Μπορεί να πρόκειται για ένα πλάνο καριέρας, μπορεί να είναι ένα plan C για τον κύριο Βαρουφάκη. Στην πραγματικότητα όλα όσα ειπώθηκαν είναι παράλογα, όπως για παράδειγμα η άποψη ότι εμείς, οι Ευρωπαίοι, οι πιστωτές, ασκούσαμε έλεγχο στο τραπεζικό και φορολογικό σύστημα, είναι απόλυτα ψέμα αυτό.

Ας περάσουμε όμως στην ουσία, η οποία είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε στην Αθήνα τους όρους για ένα τρίτο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης ύψους 82 δισεκατομμυρίων ευρώ για να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επιλύσει τα προβλήματα με τις τράπεζές της και να αναπτυχθεί.

Γύρω στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για επενδύσεις, κάτι που θα επιτρέψει στην οικονομία της χώρας να φτάσει το επίπεδο της Ευρωζώνης.

Σίγουρα είναι ένα δύσκολο έργο, απαιτητικό για τους πιστωτές, απαιτητικό για την Ελλάδα που πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις – χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί η ελληνική οικονομία.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε καλό κλίμα συνεργασίας, το Grexit το αφήσαμε πίσω μας και δουλεύουμε όλοι μαζί.

Όμως για να υπάρξει πλήρης εμπιστοσύνη, πρέπει να φτάσουμε σ’ αυτήν την ανταλλαγή, δηλαδή μεταρρυθμίσεις έναντι του προγράμματος στήριξης, και αργότερα θα συζητήσουμε το θέμα του χρέους», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ