Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται μια στιβαρή συμφωνία που να αντέξει και τα επόμενα χρόνια

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται μια στιβαρή συμφωνία που να αντέξει και τα επόμενα χρόνια
Την εκτίμηση ότι πρέπει να υπάρξει μια στιβαρή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών που να αντέξει και τα επόμενα χρόνια έκανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Στην πρόταση που έχουν υποβάλλει οι θεσμοί υπάρχουν συμβιβασμοί και έχουν γίνει υποχωρήσεις, τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας να συμβιβαστεί, τόνισε ο κύριος Ντάισελμπλουμ.

«Δεν θα κάνω εικασίες για το τι μπορεί να συμβεί αν το ΔΝΤ δε πληρωθεί στις 30 Ιουνίου. Έχω μία δουλειά να κάνω σήμερα και αυτή είναι να δούμε αν θα πλησιάσουμε σε μία συμφωνία με την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να δούμε τι θα μας πουν οι θεσμοί, αλλά μικρή πρόοδος έχει γίνει. Πρέπει να υπάρξει μία αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το πρόγραμμα που έχουμε και έχει παραταθεί λήγει στο τέλος του μήνα. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα. Το επόμενο βήμα ώστε να υπάρξει μία βιώσιμη, και οικονομικά βιώσιμη, συμφωνία πρέπει να γίνει από την ελληνική πλευρά», επεσήμανε ο επικεφαλής της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.