Στην ανάγκη για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα συμφώνησαν Ολάντ- Μέρκελ -Τσίπρας

Στην ανάγκη για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα συμφώνησαν Ολάντ- Μέρκελ -Τσίπρας
Τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα και συμφώνησαν να βρεθεί άμεσα λύση.Η συζητήση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και χαρακτηρίζεται ως «εποικοδομητική», ενώ κράτησε 20 λεπτά.

Ο κύριος Τσίπρας δήλωσε στους ομολόγους του πως δεν έχει λάβει τις προτάσεις των θεσμών και πως προσέρχεται ως εκ τούτου στην αποψινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μόνο με τις ελληνικές προτάσεις.

Νωρίτερα, η κυρία Μέρκελ είχε δηλώσειότι στόχος όλων είναι να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία με την Αθήνα.

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος, πριν την τηλεδιάσκεψη με τον κύριο Τσίπρα, εξέφρασε την πεποίηθηση πως «είμαστε λίγες μέρες ή ώρες μακριά από μια πιθανή συμφωνία επί του ελληνικού ζητήματος», προσθέτοντας πως οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να είναι «ισορροπημένη». Πρόσθεσε, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο Παρίσι, πως δεν μπορεί κανείς να ζητά από την Ελλάδα τόσο πολλά ώστε να «καταπνιγεί» η ανάπτυξη, δεν μπορεί όμως να ζητά και πολύ λίγα, γιατί θα κινδυνεύσει η ζώνη του ευρώ στο σύνολό της.