Ούτε θέμα για συγχώνευση των δόσεων, λένε στο Μαξίμου

Ούτε θέμα για συγχώνευση των δόσεων, λένε στο Μαξίμου
Στη διαβεβαίωση ότι δεν υφίσταται θέμα ενοποίησης των τεσσάρων δόσεων που πρέπει να καταβληθούν προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο σε μία προχώρησαν κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφορικά με τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά το σενάριο να μην πληρώσει στις αρχές του επόμενου μήνα την επόμενη δόση προς το Ταμείο, εκμεταλλευόμενη το δικαίωμα να συγχωνεύσει σε μια πληρωμή τις τέσσερις δόσεις που θα πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ, κυβερνητικές πηγές απαντούν ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Η κυβέρνηση απορρίπτει το σενάριο αυτό γιατί θα τραβήξει κι άλλο η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και όπως τονίζουν πηγές του Μαξίμου, «δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο».

«Ούτε σκέψη» ενοποίησης των δόσεων, υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, υποστηρίζοντας ότι η 5η Ιουνίου είναι το ορόσημο για να βρεθεί το συντομότερο λύση για την χώρα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση φοβάται πως αν θέσει ένα τέτοιο θέμα και τελικά απορριφθεί, τότε θα είναι ακόμη πιο δυσχερής η θέση της.