Reuters: Μικρή δήλωση προόδου για την Ελλάδα θα κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης

Reuters: Μικρή δήλωση προόδου για την Ελλάδα θα κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης
Σύμφωνα με το Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να υπάρξει μια μικρή δήλωση προόδου για την Ελλάδα.

Στην πρόοδο των διαβουλεύσεων αλλά και στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα θα αναφέρεται σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ η κοινή ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. "Θα υπάρξει μια σύντομη δήλωση και θα αναφέρεται στην πρόοδο που έχει γίνει και στη δουλειά που μένει να γίνει, ενώ θα καλωσορίζεται η πρόθεση των Ελλήνων να επιταχύνουν τη δουλειά τους", είπε ένας εκ των δύο αξιωματούχων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένει συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δήλωση που έκανε προσερχόμενος στο κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι έχει βρεθεί «κοινό έδαφος» μεταξύ Ελλάδας και θεσμών και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών.

Όταν ρωτήθηκε τί αναμένει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι η ΕΚΤ πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Όπως επίσης είπε ο κ Βαρουφάκης στην τηλεόραση του Euronews, αμέσως κατά την είσοδό του στο κτίριο του Συμβουλίου «η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές της».

Ανέφερε δε ότι περιμένει μια καλή συνάντηση που θα καθιερώσει και θα ενδυναμώσει τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα.Τέλος, είπε πως περιμένει να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση σε καλό κλίμα, έτσι ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να γίνει εφικτή μια συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ