Βαρουφάκης: Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε - Θα υπάρξει συμφωνία

Βαρουφάκης: Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε - Θα υπάρξει συμφωνία
Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει στις διαπραγματεύσεις, τόνισε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά το Eurogroup στη Ρίγα.

Η συμφωνία με τους πιστωτές θα είναι δύσκολη αλλά θα υπάρξει, και μάλιστα γρήγορα, καθώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις που θα επιταχύνουν τη διαδικασία, σημείωσε.

Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να επιταχυνθεί εάν οι εταίροι συμφωνούσαν σε μερικές εκταμιεύσεις ή μια μικρότερη λίστα μεταρρυθμίσεων, τόνισε.

Η Ελλάδα θέλει μια συμφωνία στους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα που δεν θα υπονομεύει την ανάπτυξη, τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχει διαφορά με τους εταίρους. "Δεν θέλουμε να υπογράψουμε δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα που είναι απίθανο να επιτευχθούν".

Ο νόμος για τις κατασχέσεις που απαιτούν οι πιστωτές είναι επίσης αντιπαραγωγικός, σημείωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Αθήνα και οι εταίροι έχουν συγκλίνει σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Στο ζήτημα της ρευστότητας τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς χρηματοδοτεί όλες τις πληρωμές από ιδίους πόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ