Παραμένει η απόσταση μεταξύ Ελλάδας - εταίρων

Παραμένει η απόσταση μεταξύ Ελλάδας - εταίρων
Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup κατέδειξε ότι παρά την πρόοδο των τελευταίων ημερών εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη ικανή απόσταση μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης.

«Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει και σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες προκειμένου να φτάσουμε σε ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο κατάλογο μέτρων», δήλωσε πηγή της ευρωζώνης αμέσως μετά τη συνεδρίαση, επισημαίνοντας με αυτό τον έμμεσο τρόπο ότι δεν υπάρχει συγκρουσιακό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Στις Βρυξέλλες θεωρούν εφικτή την επίτευξη συμφωνίας, καταρχήν σε τεχνικό επίπεδο και στη συνέχεια σε πολιτικό μέσα στην επόμενη βδομάδα, η οποία θα επιτρέψει την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα, ωστόσο όπως τονίζουν πρέπει να γίνουν πρόσθετες κινήσεις από την κυβέρνηση.

Το δημοσιονομικό παραμένει ακόμη «αγκάθι»

Οι διαφορές μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της κυβέρνησης εστιάζονται, κυρίως στο δημοσιονομικό τομέα, αναφέρουν κύκλοι στη βελγική πρωτεύουσα, επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα από τα μέτρα που προτείνει η Αθήνα είτε είναι μιας χρήσης και δεν εγγυώνται επαναλαμβανόμενα έσοδα, είτε εστιάζονται στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Είναι προφανές επίσης ότι οι εταίροι ενθαρρύνουν την απόφαση της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, ωστόσο θεωρούνται πολύ φιλόδοξοι οι εισπρακτικοί στόχοι που έχουν τεθεί.

Από σήμερα μέχρι και τις 6 Απριλίου τα κοινοτικά όργανα θα βρίσκονται σε αργία λόγω του Πάσχα των Καθολικών, ενώ η επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup είναι προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου. Η εν λόγω συνεδρίαση είναι και η τελευταία ευκαιρία για επίτευξη συμφωνία πριν από το ορθόδοξο Πάσχα.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ