Τα μεγαλύτερα θύματα του μνημονίου οι εργαζόμενες μητέρες

Τα μεγαλύτερα θύματα του μνημονίου οι εργαζόμενες μητέρες
Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), Φωτεινή Κούβελα, στη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, χαρακτήρισε τις εργαζόμενες μητέρες «τα θύματα του κατακερματισμού του κοινωνικού κράτους και των ανισοτήτων που υφίστανται».

Η νέα ΓΓ αναφέρθηκε σε σειρά προβλημάτων που απασχολούν άμεσα τις εργαζόμενες αλλά και τις ανασφάλιστες γυναίκες, τονίζοντας ότι «η κατάργηση του κοινωνικού κράτους έχει πολλές επιπτώσεις στην εργασία και τη ζωή των γυναικών, καθώς και στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα».

Υπογράμμισε δε ότι, πρέπει να προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις που δε θα αφήνουν απροστάτευτες τις μητέρες ασφαλισμένες που εθίγησαν υπέρμετρα από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Στρατούλης ενημέρωσε την Γενική Γραμματέα Ισότητας για τις δρομολογημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση, ώστε να μην υπάρξουν νέες μειώσεις για όλους τους συνταξιούχους, γυναίκες και άνδρες. Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν θα θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα παιδιά αλλά και συνολικά κατοχυρωμένα δικαιώματα εργαζόμενων γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ