Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group - Η ελληνική αποστολή επιστρέφει Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group - Η ελληνική αποστολή επιστρέφει Αθήνα
Έλαβαν τέλος οι συνομιλίες στο Brussels Group επί της λίστας μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα επιστρέφει πλέον στην Αθήνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κλίμα υπήρξε ιδιαίτερα θετικό και υπάρχει ικανοποίηση για την έκβαση των συνομιλιών και στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή πλευρά.

Κατόπιν τούτου η ελληνική πλευρά αναμένει ότι θα υπάρξει αύριο ή μέσα στην εβδομάδα Euro Working Group ίσως ακόμα και Eurogroup προκειμένου να υπάρξει συμφωνία που θα ανοίξει και την κάνουλα χρηματοδότησης της χώρας.

Ωστόσο νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έκανε μία αντιφατική δήλωση τονίζοντας ότι δεν βλέπει πιθανό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα πριν το Πάσχα. Αντίθετα είπε ότι πιο πιθανό είναι ένα deal να έρθει προς το τέλος Απριλίου. Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ έγιναν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Μαριάνο Ραχόι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ