Αντιπρόεδρος της ΕΕ: Η Αθήνα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις της, μην περιμένει μέχρι τέλος του Απριλίου

Αντιπρόεδρος της ΕΕ: Η Αθήνα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις της, μην περιμένει μέχρι τέλος του Απριλίου
Να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις της ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις τονίζοντας παράλληλα πως δεν πρέπει να περιμένει μέχρι τα τέλη του Απρίλη, όπως προβλέπει η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Όπως τόνισε στο Euroinsider, η κατάσταση στην Ελλάδα, μέρα με την ημέρα, γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη επομένως αυτό που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να προχωρήσει άμεσα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Πληροφορίες από κύκλους της Ε.Ε. αναφέρουν ότι η ρευστότητα της Αθήνας επαρκεί για δύο ακόμα εβδομάδες και ο Β. Ντομπρόφσκις, σε συνομιλία του με εκπροσώπους του Euroinsider δήλωσε ότι μέχρι τότε, και όχι μέχρι τέλος Απριλίου όπως προβλέπει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει μεταρρυθμίσεις με πρακτικό αντίκρισμα.

Αναφερόμενος στα προβλήματα επικοινωνίας της Αθήνας με τους εταίρους της δήλωσε: «Δε συγκεντρωνόμαστε τόσο πολύ στον θόρυβο, αλλά στην πρακτική εφαρμογή μεταρρυθμίσεων».

Πληροφορίες λένε ότι στη συνομιλία που ο Α. Τσίπρας είχε κατ' ιδίαν την Πέμπτη με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., της ΕΚΤ, του Eurogroup, καθώς και με τους Ολάντ, Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης το οποίο θα ρίχνει βάρος στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα.

Ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε πως οι συζητήσεις για ένα τρίτο πακέτο δεν μπορούν να γίνουν αν δεν ολοκληρωθούν επιτυχώς τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα. Κανένα ποσό για μια τρίτη βοήθεια δεν μπορεί να συζητηθεί, πρόσθεσε, διότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το τι θα ακολουθήσει το παρόν πρόγραμμα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός Grexit ο Ντομπρόφσκις ξεκαθάρισε ότι ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. Ωστόσο, «η κατάσταση γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύπλοκη», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ