Ντάισελμπλουμ: Μικρή πρόοδος έχει σημειωθεί στο θέμα της Ελλάδας

Ντάισελμπλουμ: Μικρή πρόοδος έχει σημειωθεί στο θέμα της Ελλάδας
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ,προσερχόμενος στον χώρο της Συνόδου Κορυφής δήλωσε ότι είναι μικρή η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο θέμα της Ελλάδας.

Αμέσως μετά την λήξη των εργασιών της Συνόδου το βράδυ της Πέμπτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει μία «μίνι-σύνοδο» για το ελληνικό ζήτημα με τη συμμετοχή της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ, του προέδρου της Κομισιούν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Το κλίμα για την Ελλάδα, ωστόσο, δεν είναι καλό και δεν επιτρέπει αισιοδοξία για μια πολιτική λύση, την οποία επιδιώκει η ελληνική πλευρά. Αντίθετα η παρουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην επταμερή συνάντηση που ζήτησε ο κ. Τσίπρας και που θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου, αποτελεί ένα ξεκάθαρο «σήμα» ότι στη συνάντηση θα τεθούν και τεχνικά ζητήματα.

Κάτι τέτοιο, εξάλλου, διαφαίνεται και από την πληροφορία που «διαρρέει» και θέλει στην επταμερή συνάντηση να μην παίρνουν μέρος μόνο οι κ.κ. Τσίπρας, Γιούνκερ, Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, αλλά και συνεργάτες των Ευρωπαίων ηγετών.