WSJ: «Οι Έλληνες δεν συνεργάζονται»

WSJ: «Οι Έλληνες δεν συνεργάζονται»
Προειδοποίηση ότι «οι τεχνικές συζητήσεις με την Ελλάδα δεν πάνε καλά», έστειλαν προς τις άλλες χώρες της ευρωζώνης οι θεσμοί που επιβλέπουν τη διάσωση της Ελλάδας.

Το παραπάνω αναφέρει σε δημοσίευμά της εφημερίδαWall Street Journal επικαλούμενη πηγές από ευρωπαίους αξιωματούχους.

Τα τεχνικά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράεπζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που βρίσκονται στην Αθήνα λαμβάνουν ελάχιστη πληροφόρηση για τα οικονομικά της κυβέρνησης και για άλλα θέματα-κλειδιά, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

«Η γραμμή ήταν ότι οι Έλληνες δεν συνεργάζονται», είπε ο ένας αξιωματούχος συνοψίζοντας την περιγραφή των θεσμών κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης μεταξύ ανώτατων στελεχών των υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη.

Οι τεχνικές εργασίες αποτελούν κλειδί ώστε να καθοριστεί το πότε η Ελλάδα ίσως ξεμείνει από χρήματα και αν η υπόλοιπη ευρωζώνη είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο 'Ελληνας εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνησή του δεν είναι διατεθειμένη να μιλήσει για τα οικονομικά της χώρας με τεχνικούς ειδήμονες και πως θέλει οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συζητήσουν το θέμα σε Σύνοδο στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

«Υπήρχε μια γενική αίσθηση πως η ελληνική πλευρά είναι τελείως εκτός πραγματικότητας», σχολίασε.

Εκπρόσωποι των τριών θεσμών σημείωσαν πως βάσει των περιορισμένων πληροφοριών που έχουν, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να συνεχίσει τις πληρωμές μόνο για λίγες εβδομάδες ακόμα και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να καθυστερήσει τα όποια νέα νομοθετικά μέτρα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα οικονομικά της χώρας, ανέφερε ο αξιωματούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ