Μεγάλες δυσκολίες υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τα τεχνικά κλιμάκια

Μεγάλες δυσκολίες υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τα τεχνικά κλιμάκια
Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τα τεχνικά κλιμάκια της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ESM και του ΔΝT.

Όπως αναφέρει το vima.gr, oι εκπρόσωποι των εταίρων και των δανειστών, αρνούνται να αναγνωρίσουν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και πιέζουν οι συζητήσεις να ξεκινήσουν από το σημείο που τις άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή στο e-mail Χαρδούβελη και στα επιπρόσθετα μέτρα που τυχόν θα απαιτηθούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού που θα αναδειχθούν από την τρέχουσα εξέλιξη των δημοσίων οικονομικών.
Όπως όλα δείχνουν υπάρχει ξανά διαπραγματευτικό αδιέξοδο.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν ότι τα τεχνικά κλιμάκια εμπειρογνωμόνων, που εκπροσωπούν εταίρους και δανειστές, συζητούν στην Αθήνα ωσάν να μην αναγνωρίζουν τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. Πράγμα που, σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, δεν επιτρέπει καμία αισιοδοξία για τη συνέχεια. Εκτιμούν μάλιστα ότι η όλη στάση παραπέμπει σε σενάρια εξουθένωσης και ακινητοποίησης της κυβέρνησης, με προφανείς σκοπούς, ενώ όλα δείχνουν πως τη διαπραγμάτευση θα αναλάβει προσωπικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπροστά το διαγραφόμενο αδιέξοδο των τεχνικών συνομιλιών ο κ.Τσίπρας θα επιδιώξει επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες, της Άνγκελα Μέρκελ συμπεριλαμβανομένης, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι εντάσεις και να διαμορφωθεί κατάλληλο πεδίο πραγματικής διαπραγμάτευσης στη σύνοδο κορυφής της προσεχούς Πέμπτης.

Κατά μια εκδοχή ο κ.Τσίπρας θα αναλάβει ο ίδιος τη διαπραγμάτευση και θα επιμείνει στην εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου. Και είναι διατεθειμένος στο πλαίσιο μιας τέτοιας διαπραγμάτευσης να κάνει υποχωρήσεις, να αποδεχθεί ιδιωτικοποιήσεις και άλλες μεταρρυθμίσεις που θεωρούνται κομβικές από την πλευρά των εταίρων και δανειστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ