ΕΚΤ: Παράνομη τυχόν αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων

ΕΚΤ: Παράνομη τυχόν αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων
Ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, τα οποία κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), θα ήταν παράνομη, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, Μπενουά Κερέ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε, επίσης, ότι «δεν έχει νόημα» η συζήτηση σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και ότι οι ελληνικές εκλογές δεν αποτελούν λόγο για να καθυστερήσει η ΕΚΤ την απόφασή της σχετικά με την εφαρμογή μίας πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης.

«Η Ελλάδα χρειάζεται το ευρώ, η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα. Υπάρχει πολύ ισχυρή δέσμευση από την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης για τη διασφάλιση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης» τόνισε χθες ο κ. Κερέ σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό France 24.

Η ΕΚΤ κατέχει το 8% των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και έχει δεσμευθεί να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για την παροχή χρηματοδότησης, παρά το γεγονός ότι αυτά δεν έχουν επενδυτική διαβάθμιση από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, εφόσον η χώρα παραμένει σε πρόγραμμα που προβλέπει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Η ΕΚΤ δήλωσε χθες ότι η στάση της αυτή δεν θα αλλάξει.