Είσαι σκαφάτος; Νέα λιμενικά τέλη

Είσαι σκαφάτος; Νέα λιμενικά τέλη
Απλοποιείται και εξορθολογίζεται ο τρόπος επιβολής των λιμενικών τελών, με κοινή απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του υπουργείου Οικονομικών.

Στη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπογράφτηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προβλέπονται αυξήσεις των λιμενικών τελών σε όλες τις κατηγορίες τουριστικών σκαφών, καταργώντας τις μέχρι σήμερα μηδαμινές χρεώσεις, που αποστερούσαν μία σημαντική πηγή εσόδων από τα Λιμενικά Ταμεία ή Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται σημαντικά η δυνατότητα του εκάστοτε Λιμενικού Ταμείου να κάνει έργα βελτίωσης των υποδομών του, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων σκαφών αναψυχής και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η νέα κατανομή των τελών ελλιμενισμού πλοίων γίνεται με βάση την κατηγοριοποίηση των σκαφών που υπαγορεύει ο νέος νόμος του υπουργείου Ναυτιλίας «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» και αφορά τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής, τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής, τα μικρά σκάφη και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ