Στο Eurogroup το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας

Στο Eurogroup το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας
Θέση της ευρωζώνης είναι ότι η επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, η οποία συνδέεται με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δεν θα

ξεκινήσει, εάν προηγουμένως η Ελλάδα δεν έχει ικανοποιήσει τα δώδεκα προαπαιτούμενα (σ.σ.: τα έξι προαπαιτούμενα του Μαΐου και τα έξι του Ιουνίου).
H πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής αναμένεται να εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.
Όπως ανέφερε πηγή της ευρωζώνης, οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ αναμένουν από τον νέο Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη να τους παρουσιάσει τις πολιτικές προτεραιότητες λαμβάνοντας υπόψη ότι το Eurogroup έχει ήδη εκφράσει την ικανοποίησή του για το αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής οικονομίας.
Εξάλλου, αναμένεται να τονιστεί ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην απελευθέρωση της ελληνικής οικονομίας, ενώ σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί χαρακτηρίζονται επιτεύξιμοι με την επισήμανση ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά.
Στη συνεδρίαση, στην οποία θα συμμετάσχει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και θα είναι η τελευταία του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής, αναμένεται να συζητηθεί ακόμη η πρόοδος σχετικά με την ικανοποίηση των προαπαιτούμενων που συνιστούν βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση των δύο δόσεων που εκκρεμούν προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ