Έτοιμη η Ελλάδα να ξαναβγεί στις αγορές - Δείτε πότε και πώς

Έτοιμη η Ελλάδα να ξαναβγεί στις αγορές - Δείτε πότε και πώς
Μετά την επιτυχία της πρώτης έκδοσης ομολόγων πενταετούς διάρκειας η κυβέρνηση έχει ως στόχο

να προχωρήσει εντός του προσεχούς διαστήματος σε νέα έκδοση αυτή τη φορά δεκαετούς ομολόγου και μάλιστα εντός του προσεχούς διμήνου.
Η εντολή του πρωθυπουργού είναι με κάθε τρόπο να προετοιμαστεί η νέα έκδοση δεκαετούς ομολόγου το ύψος του οποίου αναμένεται να είναι τουλάχιστον 5 δις Ευρώ.
Ήδη από σήμερα στο Παρίσι ο ΟΔΔΗΧ ξεκινά κύκλο παρουσιάσεων σε θεσμικούς επενδυτές μακροπρόθεσμου ορίζοντα. Στόχος είναι οι επενδυτές να πειστούν να επενδύσουν πριν την επικείμενη λύση για το ελληνικό χρέος. Μια λύση που αναμένεται να οδηγήσει σε ένα κύκλο αναβαθμίσεων από τους διεθνείς οίκους και κατά συνέπεια να οδηγήσει σε μείωση των αποδόσεων των ομολόγων.
Η προοπτική αυτή είναι προφανές ότι φαντάζει ελκυστική για τους επενδυτές δεδομένου ότι στην νέα έκδοση ομολόγων υπάρχει η προοπτική των γρήγορων και σημαντικών αποδόσεων. Άλλωστε τα ελληνικά ομόλογα παρά το γεγονός ότι έχουν υποχωρήσει αποδόσεις έχουν σημαντικά περιθώρια ακόμα αν δει κάποιος το παράδειγμα άλλων χωρών που βρέθηκαν στη δίνη της κρίσης και εξήλθαν πρόσφατα από αυτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγορές ομολόγων αυτή την περίοδο ευνοούνται και από την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να εφαρμόσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και κατά συνέπεια να ενισχύσει τη ρευστότητα στην Ευρωζώνη.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ