Σε ετοιμότητα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές οι επενδυτές

Σε ετοιμότητα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές οι επενδυτές
Σε πλήρη ετοιμότητα για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές βρίσκονται οι επενδυτές, όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.


Όπως υποστηρίζει το Reuters, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα 4 ετών, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από την αναβολή των ανακοινώσεων από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Moody's για την αξιολόγηση της Ελλάδας.
"Ορισμένοι παράγοντες της αγοράς ανέμεναν μια πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody's, έως και δύο βαθμίδες από την τρέχουσα αξιολόγηση Caa3, μια αξιολόγηση η οποία βρίσκεται 9 βαθμίδες χαμηλότερα από το investment grade", σχολιάζει το Reuters και προσθέτει πως οι έτεροι οίκοι αξιολόγησης "Standard & Poor's και Fitch αξιολογούν την Ελλάδα με Β-, κατά 6 βαθμίδες χαμηλότερα από το investment grade.
Όπως σημειώνει στη συνέχεια το Reuters, η ζήτηση για ελληνικά ομόλογα παραμένει ισχυρή, λαμβάνοντας στήριξη και από το ευρέως θετικό κλίμα για την ευρωπαϊκή οικονομία και ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.
"Υπήρχε μια ελπίδα αναβάθμισης της Ελλάδας από τη Moody's ωστόσο αυτό δεν συνέβη. Ακόμη και χωρίς αυτό όμως, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται ικανοποιητικά", διαμηνύει η RIA Capital Market.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ