Οι 260 έλεγχοι της ΤτΕ για ξέπλυμα και επισφαλή δάνεια

Οι 260 έλεγχοι της ΤτΕ για ξέπλυμα και επισφαλή δάνεια
Σε 260 ελέγχους τουλάχιστον προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις τράπεζες προκειμένου να ελέγξει τις διαδικασίες χορήγησης δανείων αλλά και τυχόν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αυτό προκύπτει από τα όσα ανέφερε στη Βουλή σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.
Ειδικότερα ο Υπουργός απαντώντας σε ερώτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα ανέφερε χαρακτηριστικά « Σχετικά, όμως, με το ερώτημα σας αν υπάρχει έλεγχος στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των συστημικών τραπεζών θα ήθελα να σημειώσω ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της διεξάγει συνεχώς ελέγχους.
Ενδεικτικά, από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 160 επιτόπιοι έλεγχοι, σε όλες τις τράπεζες, πέραν εκείνων που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο των ασκήσεων ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και εκείνων που έλαβαν χώρα κατά την τρέχουσα διαγνωστική μελέτη της BlackRock. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των διαδικασιών που οι τράπεζες έχουν υιοθετήσει για την αποτροπή του ξεπλύματος χρήματος έχουν διεξαχθεί πάνω από 100 έλεγχοι.Σε όποιες περιπτώσεις διαφάνηκαν ενδείξεις παρατυπιών ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ