Υπεγράφησαν οι συμφωνίες μεταξύ της ΕΤΕπ - κυβέρνησης για έργα 500 εκατ ευρώ

 Υπεγράφησαν οι συμφωνίες μεταξύ της ΕΤΕπ - κυβέρνησης για έργα 500 εκατ ευρώ
Υπεγράφησαν οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και της ελληνικής κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ.

Τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Werner Hoyer όσο και όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί, Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία της ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και κάτ' επέκταση της ελληνικής οικονομίας.
Οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ ΕΤεπ, ελληνικού δημοσίου και εμπορικών τραπεζών αφορούν τη χρηματοδότηση έργων σε αυτοκινητοδρόμους, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Οι συνολικές συμφωνίες χρηματοδότησης της ΕΤεπ προς τη χώρα μας, μετά την υπογραφή και των σημερινών συμφωνιών ανέρχονται για το 2013 σε 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 705 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Οι σχετικές συμφωνίες υπεγράφησαν με την ευκαιρία της πραγματοποίησης για πρώτη φορά στη χώρα μας, το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου, της συνάντησης της διευθύνουσας επιτροπής της ΕΤΕπ ενόψει της Προεδρίας της ΕΕ που θα αναλάβει η Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Στη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, η διευθύνουσα επιτροπή της ΕΤΕπ θα έχει σειρά επαφών με την ελληνική κυβέρνηση και θα επισκεφθεί έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα, ως ένδειξη έμπρακτου ενδιαφέροντος,
Από πλευράς τραπεζών, υπεγράφησαν συμφωνίες με την Alpha Bank, το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ