Γέλεν: Οι ΗΠΑ θα απεξαρτηθούν από τις σπάνιες γαίες της Κίνας

  Γέλεν: Οι ΗΠΑ θα απεξαρτηθούν από τις σπάνιες γαίες της Κίνας

Η υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμα ότι η Νότια Κορέα έχει "τεράστιες δυνάμεις σε όρους πόρων, τεχνολογίας και ικανοτήτων"

Οι ΗΠΑ θέλουν να τερματίσουν την "αδικαιολόγητη εξάρτησή τους" από τις σπάνιες γαίες και άλλα βασικά αγαθά της Κίνας, εμποδίζοντας το Πεκίνο να αξιοποιήσει τα αποθέματά του για πολιτική χειραγώγηση όπως έχει κάνει και με άλλες χώρες, δήλωσε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Η κ. Γέλεν που έφτασε σήμερα στη Σεούλ δήλωσε στο Reuters ότι πιέζει για ενίσχυση των εμπορικών δεσμών των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα και άλλους έμπιστους συμμάχους, προκειμένου να διασφαλίσει την ανθεκτικότητα των αλυσίδων εφοδιασμού της χώρας και να αποτρέψει πιθανή χειραγώγησή τους από γεωπολιτικούς αντιπάλους.

"Ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού σημαίνουν ποικιλία πηγών εφοδιασμού και εξαλείφουν στο μέτρο του εφικτού το ενδεχόμενο οι γεωπολιτικοί μας αντίπαλοι να βρεθούν σε θέση να μας χειραγωγήσουν και να απειλήσουν την ασφάλειά μας", είπε σε συνέντευξή της καθ' οδόν προς τη Σεούλ.
Η υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμα ότι η Νότια Κορέα έχει "τεράστιες δυνάμεις σε όρους πόρων, τεχνολογίας και ικανοτήτων" και οι εταιρείες της επενδύουν ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ