Ώρες αγωνίας για τη Μαριούπολη

Ώρες αγωνίας για τη Μαριούπολη

Η Ρωσία συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες για να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε ο Ζελένσκι.

Αντίστροφη μέτρηση για την ύστατη μάχη στη Μαριούπολη, καθώς οι φιλορωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το λιμάνι και οι Ουκρανοί στρατιώτες απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια, διαμηνύοντας ότι η έκβαση θα είναι «θάνατος ή αιχμαλωσία». Ήδη η κατεστραμμένη Μαριούπολη μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, όπως κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ρωσία συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες για να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε ο Ζελένσκι. Μάλιστα, σημείωσε ότι μια από τις πιο δύσκολες μάχες περιμένει τη χώρα του.

Σε ρωσικά πλήγματα στο Ντονέτσκ, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 8 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο, μέσω Telegram.

Στο Χάρκοβο, οκτώ νεκροί και 19 τραυματίες είναι ο απολογισμός των ρωσικών βομβαρδισμών που δέχθηκε η πόλη τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Όλεχ Σινεγκούμποφ. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα παιδί.

Ο Σινεγκούμποφ ανέφερε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κρατούν σταθερά τις θέσεις τους στην περιοχή και οι ρώσοι εισβολείς δεν διστάζουν να βάζουν στο στόχαστρό τους αμάχους. Κατήγγειλε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διασπείρει νάρκες στην ευρύτερη περιοχή, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πηγή: ΕΡΤnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ